subota, 5. srpnja 2014.

ORBOVI U PIRAMIDAMA U VISOKOM


Višegodisnja dilema o orbovima ili "svjetlećim kuglama" dobija svoje rješenje u Podzemnom labirintu Ravne.
Mnogi “skeptici” tvrdili su da su orbovi "“čestice prašine", "insekti", "refleksija svjetlosti prilikom fotografiranja", "kapljice vode" ili "vlaga na lećama aparata".

Devetogodišnje istraživanje Fondacije u Podzemnom labirintu Ravne rezultirao je, između ostalog, i hiljadama fotografija orbova koje su snimili mnogobrojni turisti, volonteri i istraživaći. Čini se da je riječ o inteligentnim svjetlosnim bićima koji se obično skupljaju kada se dešavaju neke aktivnosti.
Prilikom nedavne posjete Ericha Von Danikena napravljen je video na kome stotine orbova izlazi iz jednog od bočnih tunela te lete oko Danikena i Osmanagića.
 Ovo ljeto će Fondacija serioznije pristupiti izučavanja ovog fenomena.

Discovery Channel u Visokom: Snimljena epizoda 'The Unexplained Files' o energetici piramida

Jedan od najpoznatijih televizijskih kanala u svijetu Discovery Channel poslao je svoj tim u Bosansku dolinu piramida kako bi snimili epizodu za serijal 'The Unexplained Files'.
Tokom trodnevnog boravka u Visokom ekipa je sa svojim domaćinom, dr. Semirom Osmanagićem obišla i snimila Podzemni labirint Ravne, Bosansku piramidu Sunca te Bosansku piramidu Mjeseca.

Epizoda će, po najavama scenariste i reditellja, biti fokusirana na dva aspekta, građevinski i energetski. Tako će ovaj renomirani tv kanal koji prati više od 20 miliona osoba širom svijeta po prvi put široj javnosti predstaviti ideju da su bosanske piramide ustvari energetske mašine. Ta ideja bi mogla utjecati na globalnu promjenu pristupa svrsi piramida.

Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' je pionir u istraživanju energetskih fenomena piramida, a Discovery Channel je prepoznao napore Fondacije da skine veo neznanja i ignorancije sa ovog aspekta proučavanja piramida.

Nema komentara:

Objavi komentar