petak, 14. rujna 2012.

LIJECENJE RAKA SODOM BIKARBONOM

Prema brojnim molbama naših čitaoca, prevodimo detalje o terapiji sa sodom bikarbonom protiv raka.
Prethodni članak:" Candida i rak"
Konvencionalne metode liječenja raka okvirno koštaju 100000$. Alternativne metode koštaju puno manje, dok je njihova uspješnost puno veća. Upravo zbog toga sve se više ljudi obraća alternativnim načinima liječenja karcinoma.

Dolje ćemo opisati nekoliko terapija liječenja raka sa sodom bikarbonom, koje su pomogle stotinama ljudi. Međutim, bitno je shvatiti, da je rak ozbiljna bolest, i da se takva terapija obavezno mora raditi pod stručnim nadzorom iskusnog alternativnog liječnika.

soda bikarbona


Terapija sodom bikarbonom (prema dr. Simoncini)
 

Dr.Simoncini, talijanski onkolog, preporučuje korištenje sode bikarbone bez dodataka aluminija ili farmaceutske sode bikarbone u svrhu liječenja raka.

Kako djeluje terapija: soda bikarbona drastično povećava lužnatost krvi, što uništava candidu (koja prema teoriji dr.Simonicini uzrokuje rak).

Postupak liječenja

Kod karcinoma želuca, crijeva, rektuma i usne šupljine:
Uzimati jednu čajnu žlicu sode bikarbone ujutro i jednu navečer sa čašom vode, tokom jednog mjeseca. Nakon toga rak bi trebao nestati.

Napomena

Ne koristiti ovu terapiju duže od 3-4 tjedna!
Ipak, u većini slučajeva, terapija dr.Simoncini zahtjeva liječničku pomoć, u obliku injekcija ili intravenske terapije.


Za intravensku terapiju:

 500 ml  5% otopine sode bikarbone, direktno u venu, svaki dan. Terapija bi trebala trajati 6 dana, zatim pauza od 6 dana. Tako trebate nastaviti, dok ne dobijete ukupno 24 infuzije. Nakon toga provjerite da li se rak povukao.

Više info na http://www.curenaturalicancro.com/therapy-simoncini.html



Terapija sodom bikarbonom i javorovim sirupom prema dr.Jimu Kelmunu


Dr. Jim Kelmun je liječnik konvencionalne medicine. Međutim, imao je svoj poseban recept za liječenje raka, koji je dijelio ljudima, oboljelim od raka , puštenim kući na umiranje. Za čudo, većina njih su ozdravili od raka i živjeli još dugi niz godina.
„Drugi liječnici su mi rekli, da mi je preostalo manje od 6 mjeseci života. Ali doktor Jim mi je dao ovaj recept i za par mjeseci rak je nestao, što je bilo potvrđeno snimanjem.“  - Farmer Ian Roadhouse

Sama ideja o miješanju sode bikarbone sa javorovim sirupom može se činiti smiješnom i paradoksalnom, pošto stanice raka se hrane šećerom. Međutim, u ovom slučaju, šećer djeluje na drukčiji način. Stanice raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast, pošto ih soda bikarbona odmah ubije. U ovom slučaju, javorovi sirup djeluje na takav način, da povećava nivo šećera u krvi, da bih ubrizgao sodu direktno u stanice. Pretpostavlja se, da terapija sa sodom bikarbonom i javorovim sirupom djeluje poput kemoterapije, ubijajući stanice raka, ali bez ikakve štete za organizam.

Prema svjedočanstvima brojnih izliječenih, ova terapija je jednostavna, efikasna i može se kombinirati sa drugim prirodnim načinima liječenja raka. Opet napominjemo da bi se terapija trebala primjenjivati pod nadzorom alternativnog liječnika.

Postupak:

-    promiješati jedan dio sode bikarbone sa tri dijela javorovog sirupa
-    zagrijavati i miješati na vrlo laganoj vatri 10 minuta
-    uzimati 3 čajne žlice dnevno tokom 1-2 mjeseca
-    tokom ove terapije izbjegavati meso, šećer i bijelo brašno

 Više informacija:

 http://www.beating-cancer-gently.com/nl118.html

http://www.fourwinds10.com/siterun_data/health/holistic_alternative_medicine/news.php?q=1205699951

http://www.alkalizeforhealth.net/Lbakingsoda.htm

Video: "Fungus Causing Cancer -- A Novel Approach to the Most Common Form of Death"-- http://clipmarks.com/clipmark/F08E8DA8-B0D8-4807-80BD-784A3399D7DF/

http://esoterickat.wordpress.com/2008/05/20/home-treatment-cures-cancer/


Kako djeluje soda bikarbona?


Soda bikarbona (bez aluminija) je siguran, efikasan i jeftin način liječenja raka. Soda drastično povećava lužnatost organizma, što dostavlja u stanice raka više kisika, nego što oni mogu podnijeti.

Činjenica je, da stanice raka ne mogu preživjeti u uvjetima visoke razine kisika u krvi. Istraživanja su već potvrdila, da soda bikarbona zaista utječe na PH balans stanica raka.
„Terapija sodom bikarbonom može se provoditi oralno, preko  aerosola, intravenski ili preko katetera, da bi se moglo direktno djelovati na rak“ – govori Tullio Simoncini. „Takva terapija može biti efikasna u liječenju mnogih tumora, ali druge ozbiljne vrste tumora – poput karcinoma mozga ili kostiju – na žalost, ostaju netaknute terapijom.“

Iako dr.Simoncini preporučuje svojim pacijentima povećani unos slatkog tokom terapije sa sodom bikarbonom, nikada nije pomislio na miješanje sode sa javorovim sirupom (kako preporučuje dr.Jim).

--------------------------

Molim Vas, da ovu terapiju koristite na vlastitu odgovornost. Sodu bikarbonu bez aluminija možete nabaviti online, na primjer:

http://www.amazon.com/BobRed-Mill-Aluminum-Free-Baking-Soda/dp/B0019GVYR2/
http://cgi.ebay.com/Baking-Bicarbonate-Soda-Aluminium-and-Gluten-Free-/280535008634

Načini liječenja candide

-    Citrofit
-    Alkalna dijeta
-    Soda bikarbona
-    Anti-candida dijeta
-    Češnjak (u kapsulama)
-    Lactobacillus acidophyllus
-    Candida Yeast (homeopatski pripravak)

2 komentara:

  1. Hvala na informacijama, soda bikarbona doista ima puno pozitivnih obilježja.

    Pišem blog o biljci, koja može pomoći u prevenciji i iječenju više vrsta raka, ima puno zanimljivh informacija koje bi nekome mogle puno značiti, pa me posjetite. Evo link na članak o gđi. Vanji Andriollo iz Pule, kojoj je između ostalog u izlječenju čak tri karcinoma, pomogla i ta biljka graviola. Ljudi, drž'te se, ozdraviti se može!
    http://cudesna-graviola.blogspot.com/2013/03/vanja-andriollo-ponos-hrvatske.html

    OdgovoriIzbriši
  2. Potpuno ste u pravu.uvjerio sam se licno u ljekovitost biljke GRAVIOLA:Naime u njemackoj preko neta smo narucili jednoj starijoj zeni kapsule od te biljke koja ima najtezu bolest i sada se ta osoba super osjeca ,snaga joj se vratila ,normalno jede i kilaza se vratila i to za svega par dana.super je i ja mislim da se moze ocekivati potpuno ozdravljenje.

    OdgovoriIzbriši