ponedjeljak, 1. travnja 2013.

Obama potpisao zakon kojim Monsanto dobiva imunitet!


1GMO obama

Obama potpisao zakon kojim Monsanto dobiva imunitet!


Predsjednik Obama je šokirao javnost odobravanjem prijedloga zakona H.R. 933  kojim se najveća biotehnološka kompanija, zloglasni Monsanto, u potpunosti štiti od utjecaja zakona i sudova u SAD-u.
Monsanto je pobjednik
Naime, odobravanjem ovog zakona Monsanto dobiva imunitet od sudskog i krivičnog gonjenja za svoje genetičke patente koji stvaraju brojne zdravstvene probleme. Iako je 250 tisuća građana SAD-a potpisalo peticiju u kojoj se otvoreno traži stavljanje veta na prijedlog zakona H.R. 933, predsjednik Obama je odlučio zaštiti veliki kapitalni utjecaj Monsanta, umjesto da štiti interese i zdravlje građana koji su ga izabrali na ovu funkciju.
Patokracija na djelu
Nakon što je Food Democracy Now pokrenuo akciju kojom se javnost informirala o pravoj namjeni prijedloga spornog zakona, Amerikanci su H.R 933 s pravom nazvali „Zakon o zaštiti Monsanta.“
Amerikanci se još uvijek bore protiv "Zakona o zaštiti Monsanta" iako ga je Obama odobrio. Više na fun pageu Food Democracy Now.
Amerikanci se još uvijek bore protiv “Zakona o zaštiti Monsanta” iako ga je Obama odobrio. Više na fun pageu Food Democracy Now.
Američki Senat je poseban naglasak stavio na Sekciju 735 u prijedlogu zakona koji nosi relativno benigno ime „Farmer Assurance Provision“ no, u stvari, cijeli prijedlog zakona zajedno sa sekcijom 735 dozvoljava Monsantu ostvarivanje potpunog imuniteta od federalnih sudova koji bi u eventualnoj budućnosti mogli poželjeti istjerati pravdu glede GMO proizvoda koji su iznimno opasni po ljudsko zdravlje.
Ne samo da je Monsanto imunitetom zaštićen, već se novim zakonom onemogućava zabrana sadnje GMO sadnica, čak što više, ovaj zakon onemogućava samu vladu SAD-a da u budućnosti zabrani sijanje GMO-a ili ih limitira na bilo koji način.
Iako je ovaj zakon potpisan 27.03.2013., za sada su vijest o istome prenijele samo neovisne tiskovine i mediji koji nisu pod utjecajem moćnih medijskih mogula. Online tiskovina Examiner se detaljno pozabavila Obaminim zadnjim predsjedničkim odobrenjem, smatrajući kako građani SAD-a trebaju dobro promisliti što su dobili ovom odlukom.
Web stranica GIC se također pozabavila ovom temom pokazujući kako je Obama igrao stanovitu dvostruku igru, objavljujući video u kojem je Obama zagovarao strože mjere glede objave podrijetla hrane uključujući i obvezatno označavanje GMO proizvoda.
Obama štiti GMO mafiju
Food Democray Now je, objavio jednu od najboljih i najdirektnijih kritika Obamine odluke i to slijedećim riječima:
„Sa žaljenjem vas obavještavamo kako je predsjednik Obama odobrio H.R. 933 ili zakon o zaštiti Monsanta. Predsjednik Obama je stavio potpis na ovaj zakon unatoč zamolbama preko 250.000 Amerikanaca koji su tražili veto ovog zakona. Predsjednik Obama je tako u potpunosti zanemario svoju zakletvu o zaštiti Američkog naroda i Ustava.“
Želite li više saznati o zločinima Monsanta, pročitajte:
O dosadašnjim nebuloznim Obaminim odlukama možete saznati više u sljedećim tekstovima:

Nema komentara:

Objavi komentar