nedjelja, 21. veljače 2016.

ova otkrića u Visokom: 26 vulkanskih linija vodi prema bosanskim piramidama


Prema piramidama u Visokom vodi 26 vulkanskih linija. Čak 15 vulkanskih linija na svom pravcu ima tri ili četiri vulkana, a pravci se završavaju u Visokom


Finski istraživač mr.sc. Mika Virpiranta autor je knjige pod nazivom: “Prave linije od vulkana ka hramovima Sunca”. Koristeći naučnu metodologiju dokazao je da se 75 najznačajnijih građevinskih kompleksa starog svijeta nalazi na pravim linijama koje formiraju dva ili više vulkana.

U njegovoj studiji našle su mjesta piramide, megalitni krugovi i hramovi širom svijeta nakon što je analizirao lokacije dvije hiljada vulkana na Planeti. Osobito su interesantne lokacije koje se nalaze na linijama na kojima su tri ili više vulkana (“svete vulkanske linije”).

Naravno, razlog za istraživanje vulkanskih linija je moćna podzemna energija vulkana koja se oličava u kretanjima lave, mineralima i metalima. Zaključak njegovog istraživanja je da je postojala nepoznata razvijena drevna kultura koja je imala globalno poznavanje geografije Planete. Oni su locirali svoje “Sunčeve hramove”, kako ih magistar Virpiranta naziva, na mjestima gdje je najviše vulkanskih linija.

Do drevnog kraljevstva Angkor Wat (UNESCO lokacija u Kambodži) vodi 15 vulkanskih linija. Prema Artemidinom hramu u Anadoliji 17 vulkanskih linija, 26 linija prema piramidama Maja u gradu Chitzen Itza u Meksiku, 18 linija prema najvećoj piramidi Meksika Čoluli u državi Puebla, 29 linija prema egiaptskoj Sfingi, 17 vulkanskih linija prema novootkrivenoj indonežanskoj piramidi Gunung Padang na zapadu Jave, 21 linija prema turskoj lokaciji Gobekli Tepe, 16 linija prema Machu Pichu u Peruu, sedam linija prema platou Naska u Peruu, 21 linija prema grčkoj Olimpiji, 10 vulkanskih linija prema kamenim glavama na Uskršnjem Otoku, 26 linija prema piramidama Puma Punku u Peruu, 22 linije prema Vatikanu, te 18 vulkanskih linija prema hramu na brdu Zion u Jeruzalemu.


Prema piramidama u Visokom vodi 26 vulkanskih linija. Čak 15 vulkanskih linija na svom pravcu ima tri ili četiri vulkana, a pravci se završavaju u Visokom. Ova naučna činjenica dodatni je argument - prvo, važnosti lokacije na kojoj su podignute piramide u visočkoj dolini i, drugo, da je svrha svakako bila energetska, što je potvrđeno nizom mjerenja 

Nema komentara:

Objavi komentar