nedjelja, 22. srpnja 2012.

PORUKA SRCA - KAKO RAZMISLJATI - KAKO PODICI SVIJEST NA VISI NIVO




Naime, svjestan sam da mnogi ljudi, kada pogledaju oko sebe na određene negativne aspekte koji se manifestiraju oko njih i sagledaju opće stanje u kojem se nalazi čovječanstvo, osjećaju da moraju nešto hitno poduzeti na fizičkoj razini, da moraju poduzeti nekakvu “konkretnu akciju”, prosvjedovati, vikati, “stiskati pesnicu” i pružati otpor kako bi promijenili postojeće stanje. No prečesto u tim svojim nastojanjima NESVJESNO upadaju u zamku dualnosti čiju iluziju potpiruju i rasplamsavaju svojom borbom protiv nečega (sustava, vlade, illuminata, masona ili bilo čega drugoga) pridonoseći na taj način upravo onome protiv čega se “bore” i sve više odgurujući od sebe tu promjenu koju nastoje ostvariti, ne shvaćajući da ono čemu pridaju svoju energiju opstaje i raste.
Možda vam sljedeća prispodoba pomogne da jasnije shvatite suštinu toga o čemu govorim. Primjerice, uzmimo da se utapate i da se pokušavate održati na površini vode dok vam netko ne dobaci pojas za spašavanje. Što se više borite, osjećate da gubite sposobnost održavanja na vodi. Svakim novim pokušajem da se održite na površini sve se više iscrpljujete i gubite zrak. Pritisnuti tom situacijom u kojoj ste se našli, vjerujete da odgovor leži u još većem trudu, pa cijelim svojim bićem hvatate zrak, uprežete svoj um, usmjeravajući svu svoju energiju da biste ostali iznad površine, boreći se za život. Napokon, pojas pada sasvim blizu vas, no ipak je tek mrvicu izvan vašeg dohvata. Sigurnost i spas su tek nekoliko centimetara udaljeni od vas. Stoga, uvjereni kako je napor jedini odgovor, napinjete i posljednju stanicu svog bića, očajnički nastojeći dohvatiti pojas. Ali svakim novim žestokim zamahom, odguravate pojas za spašavanje dalje o sebe. Borba postaje sve intenzivnija, no valovi koje stvarate paničnim mlataranjem nose pojas sve dalje.
Dakle, očigledno je da u nekim situacijama borba i sila nisu nužno najmudriji i najučinkovitiji načini da se ostvari cilj. Upravo suprotno, otkrit ćete da će čin prepuštanja vodi učiniti da umirite valove i da dođete u stanje u kojem bez ikakvog napora možete plutati na njezinoj površini, dopuštajući na taj način da pojas koji je bačen u vašem smjeru sam dođe do vas! Dakle, pitanje koje ovdje treba postaviti je sljedeće: Koja je presudna razlika između prvog i drugog scenarija? Odgovor je: SVIJEST! U prvom, instinktivnom slučaju, djelujete iz straha. Postavši svjesni, stječete šire razumijevanje situacije u kojoj se nalazite, što vam omogućava da donesete produktivne odluke kojima ćete ju riješiti.
Vaš ego je pun sumnji u učinkovitost bivanja i zato pribjegava akciji, no postanite svjesni da mir izvana počinje od mira unutar vas. Promjena svijesti nije toliko u konkretnim izvanjskim akcijama, koliko u posvješćivanju i širenju svijesti. VI STE CENTAR SVOG SVEMIRA I INTEGRALNI DIO KOLEKTIVNE SVIJESTI. Sve je međusobno povezano. Zato, postanite svjesni SVOJE vlastite snage! Pokušajte se ne opterećivati izvanjskim negativnim manifestacijama i posljedicama koje se događaju oko vas, reagirati na njih i hraniti ih, jer samim time, snagom svojih misli predajete svu svoju kreativnu energiju njima čineći ih još snažnijima, dok istodobno sami postajete sve slabiji. To je situacija “Ili-Ili”. Dok ste usmjereni prema jednome, niste prema drugome. To ne znači da sve te negativnosti treba negirati ili se pretvarati da one ne postoje! Naprotiv, BUDITE IH POTPUNO SVJESNI, ali isto tako budite svjesni GDJE LEŽI UZROK NJIHOVE MOĆI i što VI trebate učiniti
kako biste promijenili svijest koja ih stvara. Promijenit ćete ju tako što ćete vi BITI ta promjena koju želite vidjeti oko sebe! Živjeti ju i pronositi njezinu poruku i istinu svojim primjerom i
svim drugim sredstvima. Ali pronositi poruku i podizati svijest, A NE SE BORITI! Ako želite mir, budite mir, odnosite se prema svim ljudima kao prema svojoj braći i sestrama, ako želite da se prekine
patnja drugih živih bića, prestanite životinje koristiti kao svoju hranu i pomognite drugima da uvide važnost toga, ali nemojte ih napadati i osuđivati zato što oni sami nisu još došli na tu razinu svijesti. Ako želite svijet u kojem nema laganja, tada budite u svakoj situaciji iskreni i govorite istinu umjesto da druge nazivate lažljivcima. Pustite druge ljude i njihovo ponašanje. Uvijek je jedino važno TKO STE VI u svakoj danoj situaciji. Od VAS sve počinje!
Privid dualnosti ne možete riješiti borbom “u” dualnosti, nego širenjem svijesti JEDNOTE koja je izvan tog privida!
Umjesto da svoju energiju rasipate na borbu protiv nečega, usmjerite ju prema tome da svakog dana što je više moguće djelujete iz svijesti srca i emanirate tu energiju u prostor oko vas, u “POLJE”. Uđite u to stanje svijesti u kojem osjećate samo čistu i bezuvjetnu ljubav prema svemu što postoji. Budite svjetionici te nove svijesti!
Čim prije prestanete razmišljati, procjenjivati i dvoumiti se oko toga koji je najispravniji način djelovanja, i čim prije sve veći broj vas zađe u bivanje i svjesno pristupi tom polju srca, promjena svijesti koju očekujete će se tim prije manifestirati, jer će broj onih koji će ju držati i nositi postajati sve veći. Nema jednostavnijeg načina, ni učinkovitijeg.
VI STE KLJUČ! VI ODLUČUJETE ZA SEBE!
ONO ČEMU DAJETE SVOJU ENERGIJU RASTE!
ČEMU POKLANJATE SVOJU ENERGIJU I
SVOJU SVIJEST UPRAVO SADA?
LJUBAVI ILI STRAHU?
Tko ima uši neka čuje!

Nema komentara:

Objavi komentar