Sadržaj jedne tube zubne paste sa fluorom dovoljan je da usmrti dijete.


U 1991.g. Regionalni Toksikološki Centar u mjestu Akron, Ohio, USA, prijavio je smrtni slučaj kao posljedicu ingestije 16mg/kg fluorida. Samo 2 grama fluorida dovoljna su da ubiju odraslog čovjeka. Jedna zubna pasta sa fluorom sadrži 1mg/gram fluorida.


Fluorid se koriste za kontrolu i modifikaciju raspoloženja i ponašanja ljudi. Poznato je da su spojevi fluorid-a dodavani u pitku vodu zatvorenika kako bi se držali poslušnim i kako bi ih se spriječilo da se suprostavljaju autoritetima, kako u nacističkim logorima za vrijeme Drugog Svjetskog Rata, tako i u sovjetskim gulazima u Sibiru.


Fluorid je medicinski klasificiran kao protoplazmatički otrov, i koriste se za trovanje štakora. Fluor nema skoro nikakvog efekta u preventivi kvarenja zubi kod ljudi. Na Novom Zelandu 1990-te godine, Dr.John Colquhoun je natjeran da se prijevremeno umiroviti nakon što je obavio jednu naučnu studiju na 60.000 djece školskog uzrasta i dokazao da ne postoji nikakva razlika u stopi kvrljivosti zubi kod djece koja žive na područjima gdje se obavlja fluoridizacija vode od onih koji žive na područjima gdje se to ne čini. On je čak pronašao i to da veliki broj djece u fluoridiziranim područjima pati od dentalne fluoroze.


Dr. John Colquhoun je javno objavio rezultate ovog svog istraživanja 1989-te godine, Hildebolt, provode znanstvenu studiju na 6,000 djece školskog uzrasta čiji rezultati dokazuju da nema nikakve koristi od korištenja natrijum-fluorida. Znanstveni rad proveden 1990.g. od strane Dr..John Yiamouyiannis-a na 39000 školske djece također potvrđuje da nema nikakve koristi od korištenja natrijum fluorida.


“Fluoridizacija je najveća naučna prevara u ovom stoljeću”
[Izjava Robert-a Carlton-a, Ph. D., bivšeg znanstvenika Zavoda za Zaštitu Prirodne Okoline, USA, (EPA), 24 studenog, 1992.g. u radio emisiji "Marketplace" (Canadian Broadcast Company)]


“U vezi fluoridizacije, Američki Zavod za Zaštitu Prirodne Okoline (EPA) mora odmah djelovati kako bi zaštitio ljude; ne samo zbog podataka u vezi raka, nego i svih dokaza o osteoporozi, artritisu, mutagenim i drugim efektima.” William Marcus, Ph . D., toksikolog EPA Covert Action, Fall 1992, p.. 66 66
Fluor se prvenstveno koristi radi mentalne kontrole ljudi zbog svog djelovanja na kemijske procese u mozgu, odnosno, njegovog štetnog djelovanja na epifizu kod koje uzrokuje kalcifikaciju. Čini se da epifiza omogućava potencijalnu vezu čovjeka sa duhovnim aspektom, odnosno, višim ravnima postojanja. Bez nje, čovjek može  vidjeti samo materijalne aspekte kako samog sebe, tako i svega ostalog, te se tako i ponaša u skladu s tim.


Tako je fluor jedna od supstanci koje izazivaju i održavaju čovjekovo duhovno sljepilo.


U svakom slučaju, fluor nema nikakve veze sa zdravljem zuba, te preporučujem da dva puta razmisli prije nego što kupite zubnu pastu sa fluorom!!!