četvrtak, 14. ožujka 2013.

MOĆ ZELENE GLINE - glina koja lijeci mnoge bolesti






Zelena glina

    Zelena glina je aktivna prirodna supstanca, koja u kombinaciji s "albi prahom", pirea gomolja biljke "Taro", daje dobre rezultate u liječenju karcinoma i tumora, ali i svih ostalih bolesti, te predstavlja oblik prirodnog liječenja.    U prirodi se mogu naci zelena, zuta, bijela i crvena glina. Jedina aktivna glina je zelena. Očišćena od pijeska, sušena na suncu, može se naći u trgovinama u granulama ili prahu. Hemijski sastav gline u postotcima je silicij 44. 44, aluminij 13.45, kalcij 5.44, zeljezo 4.66, magnezij 1.89, kalij 1.29, fosfor 0.37, mangan 0.026, cink 0.026.
    Zelena glina je inteligentna aktivna živa tvar, koja čisti tijelo od svih nečistoća. Ona ide tamo gdje je upala, bolesne stanice odstranjuje i izbacuje van. To se događa u krvi, limfi i tkivu. Ona ima svojstvo i apsorpcije morbidnih, zaraženih i gnojnih stanica zaraženih rakom ili bilo kojom bolešću. Ona kupi sve što je loše u tijelu i šalje van. Opskrbljuje svaku našu stanicu vitalnom energijom.
    Zelena glina djeluje protuupalno i antibakterijski. Regulira prirodnu radioaktivnost tijela, te je pogodna nakon zračenja. U tom slučaju ona skida veću dozu ozračenosti. Pogodna je i nakon kemoterapije, gdje služi kao sredstvo za detoksikaciju organizma. Kako u glini ima silikata aluminija, može se stavljati direktno na otvorenu ranu i služi za njeno zarašćivanje.    Glina se moze koristiti na način da se pije, ili kao oblozi. Oblozi mogu biti topli i hladni, deblji i tanji, po potrebi. Djelovanje gline na svakog čovjeka je individualno, jer se radi o aktivnoj supstanci, koja zavisno o trenutnom stanju tijela i njegovom imunološkom sistemu djeluje različito. Čovjek je može koristiti i preventivno za jačanje imunološkog sistema na prijelazu godišnjih doba. Njeno djelovanje je toliko snažno da se gubi i miris znoja.
    Priprema zelene gline za piće se radi na način da se u deblju staklenu čašu ulije 1 dcl mineralne negazirane vode, u nju se bez miješanja stavi jedna drvena čajna kašičica zelene gline, te bez miješanja pusti da odstoji čitavu noć. Ako ne čitavu noć, najmanje jedan sat. Ujutro, prije jela se popije voda bez miješanja. Tako se pije sedam dana. Drugu sedmicu se glina i voda malo promiješaju drvenom kašikom, malo se pričeka, pa se onda popije do gušćeg taloga. Treću sedmicu se ispija kompletni sadržaj nakon miješanja. To je tretman od tri sedmice. U toku tog liječenja je potrebno piti što više vode između obroka, kako bi se tijelo što bolje očistilo. Nakon toga, potrebno je napraviti pauzu od sedam dana, te onda ponoviti tretman zelenom glinom.
    Oblozi od zelene gline se rade na način da se glina nanosi drvenom kašikom u debljem sloju na prethodno postavljenu višeslojnu gazu. Obično se rade hladni oblozi. Ako je potrebno glinu zagrijati, grije se indirektno u posudi s vodom, tako da bude posuda u posudi, ili na radijatoru. Kod bolova reumatizma, išijasa, neuralgije i lumbaga, potrebno je glinu zagrijati. Nakon svakog obloga, osušenu glinu baciti. Djelovanje i primjena zelene gline na razne bolesti (uz konsultaciju sa alternativnim terapeutom):
 AFTE : Potrebno je vise puta dnevno ispirati usta vodom od gline uz dodatak par kapi lavandinog ulja.
AKNE : Mazati akne svaki dan debljim slojem gline. U glinu se može dodati par kapi lavande, kadulje ili ruzmarina.
ARTRITIS : Staviti svaka dva sata topli ili hladni oblog na bolno mjesto, po potrebi i po noći. Piti glinu u jutro prije jela i na večer prije večere.
ANEMIJA : Redovito piti glinu. Zelenu glinu rastopiti u čaju od lista kupine, majčine dušice ili soku od jabuka.
ASTMA : Debele obloge tople gline stavljati na prsa svaka 3 sata. Glini se može dodati sok od crvenog luka ili usitnjeni crveni luk ili kuhano zelje. Piti glinu svako jutro.
BORE, TAMNE MRLJE, PODOčNJACI : Na tretirano mjesto nanijeti deblji sloj gline, kad se osuši i počne zatezati kožu, isprati lice toplom vodom, te namazati bademovim ili jojobinim uljem. Tretman traje 21 dan, a nakon toga je dovoljno i jednom sedmično. Za podočnjake je potrebno i piti glinu i provesti kuru čišćenja bubrega čajem.
BRADAVICE I MLADEžI : Često mijenjati oblog gline, držati po 2 sata. To raditi dok ne otpadnu.
BRONHITIS : Staviti jednom dnevno topli oblog gline na prsa i leđa.
BOLOVI U ZELUCU, GASTRITIS, ČIR, GORUŠICA : Piti glinu, na bolno mjesto staviti oblog od tople ili hladne gline, pola sata prije jela ili dva sata nakon jela.
EKCEM : Piti glinu. Oblog od gline pomiješati sa maslinovim ili bademovim uljem. Kad se osuši, isprati slanom vodom nerafinirane morske soli.
FRAKTURE : Prije i poslije hospitalizacije, staviti debele obloge gline više puta na dan.
GLAVOBOLJA : U oblog gline umiješati listiće sirovog krompira te nanijeti na čelo i sljepoočnice.
GANGRENA : Oblog od gline, u koji je umiješan crveni luk stavljati svaka 2 sata.
INFICIRANE RANE : Često stavljati debele kataplazme od gline.
LIŠAJEVI : Piti glinu. Oblog staviti u toku dana ili čitavu noć.
LUMBAGO : Ujutro i navečer staviti tople debele obloge gline.
IŠIJAS, REUMATIZAM : Svaka 2 sata deblji sloj tople gline nanijeti na bolno mjesto.
PROŠIRENE VENE : Tanki oblog gline staviti više puta na dan. Glineni oblog močiti u čaju od hrastove kore.
OPEKOTINE : Staviti gazu i oblog od hladne gline. Glinu mijenjati što češće.
OŽILJCI : Vise puta na dan staviti oblog od gline. Nove ožiljke tretirati 6 sedmica nakon operacije.
OBOLJENJA JETRE I ŽUĆI : Stavljati po dva deblja obloga po danu ili jedan topli ili hladni po noći, te kružno masirati maslinovim uljem u smjeru kazaljke na satu.
SINUSI, PROMUKLOST, PREHLADA : Napraviti glinu kao za piti, pa u to uliti tople vode, zamutiti, pa ušmrkavati nosnicama. Na bolna mjesta sinusa staviti oblog tople gline.
KRHKI NOKTI : Što deblji oblog s dodatkom nekoliko kapi lavandinog ulja staviti u toku noći.
KARCINOM, TUMOR, CISTA : Piti glinu. Stavljati debele hladne obloge. Ako je potrebno tumor ili cistu izvlačiti sto više van, upotrijebiti " Taro " pire.
MUČNINA U TRUDNOĆI : Piti glinu ujutro .
MIGRENA : Jedan sat staviti na čelo oblog, te zatim 2 sata na potiljak topli oblog.
SEBOREA : Kosu zaprašiti prahom od gline, nakon par sati oprati kosu.
PSORIJAZA : Dva puta na dan drzati tople obloge gline. Glinu močiti u čaju lavande ili majčine dušice.
UBODI OSE, PČELE : Debele hladne obloge gline mijenjati čim se osuše. Dodati par kapi lavandinog ulja.
UGRIZI : Debele hladne obloge stavljati svakih pola sata. Piti glinu.
SUNČANICA : Debele hladne obloge gline staviti na čelo i mijenjati ih čim se osuše.
ZUBNI OTOK : Na oteklinu stavljati topli oblog gline.
JEČMENAC : Povremeno staviti tople obloge.
ISPUCALA KOŽA : Piti glinu. Stavljati oblog od gline tokom cijele noći.

U kombinaciji sa savremenom i alternativnom medicinom, zelena glina može pokazati jako dobre rezultate. Ona može učiniti čudo. Njezina ljekovita svojstva su poznata više hiljada godina. Primjena je gotovo univerzalna, kako izvan tijela, tako i u tijelu. Zelena glina se može nabaviti u trgovinama zdrave hrane.

Nema komentara:

Objavi komentar