petak, 29. studenoga 2013.

REIKI - VJEČNI DAR





Da istina, Reiki je vječni dar koji možete pokloniti sebi i koji će vam pokazati svu svoju neograničenu korisnost.Reiki su energije čistog svjetla i ljubavi koje dolaze iz viših dimenzija.Inicijacijom ili usklađivanjem sa Reiki energijom koju obavi vaš Reiki učitelj nikad je više ne gubite, jer kao što rekoh to je dar za čitav život.

Sinhronizovanjem sa Reiki energijom dovoljno je da samo u sebi pozovete ili pomislite na Reiki, energija će početi teći iz vaših dlanova. Kada ,,otvorite" Reiki poželjno je isključiti um i prepustiti se vođstvu ove divne energije svjetlosti i ljubavi koja će sigurno bolje obaviti ,,posao" ako je ne opteretite njegovim uplitanjem. Na ovaj način vi ćete sigurno biti i zaštićeni od uplitanja bilo kojih drugih vrsta energija.Zbog ovih, a i mnogih drugih prednosti Reiki opravdano nosi naziv inteligentne energije.

Prije nego krenem u neko dalje objašnjenje Reiki tehnike želim i moram skrenuti pažnju na jednu bitnu istinu koja glasi:

REIKI ENERGIJU UVIJEK I SAMO UVIJEK MOŽETE KORISTITI SAMO ZA POZITIVNE STVARI I CILJEVE, A AKO BAŠ I NISTE SIGURNI ŠTA BI TO TAČNO TREBALO DA ZNAČI ONDA REIKI ENERGIJU USMJERAVAJTE SAMO ZA VAŠE NAJVEĆE DOBRO I NAJVEĆE DOBRO SVIH UKLJUČENIH U TOM PROCESU. 

MOGUĆNOSTI REIKIJA 

Primjene Reikija su gotovo neograničene. U radu sa njim možemo upotrijebiti svu svoju kreativnost i prilagoditi ga sebi i svojim potrebama. Ovdje su navedene samo njegove najčešće primjene.

- Koristimo ga za iscjeljivanje sebe, svoje porodice, prijatelja i svih drugih osoba koji tu vrstu pomoći i zatraže, - Reiki iscjeljuje fizičko,emotivno, mentalno, duhovno tijelo kao i našu auru,
- Reiki radi u saglasnosti sa medicinskim liječenjem kao i svim drugim načinima rada koji imaju za cilj zdraviji, kvalitetniji i bolji način života,
- Reiki energijom čistimo i energiziramo mjesta i prostore u kojima boravimo (kuće, stanovi, radna mjesta, automobili itd.), koja će ubrzo nakon njegove primjene postati mnogo prijatnijim i ugodnijim za naš život i rad oslobodivši ih zaostalih, starih i teških energija koje su se tu prikupljale godinama,
- Reikijem možemo energizirati hranu koju jedemo i vodu koju pijemo koje će sigurno postati kvalitetnije za naše zdravlje, - Reikijem možemo tretirati biljke i učiniti da sjeme brže proklija i biljke brže rastu,
- Reikijem možemo tretirati naše kućne ljubimce,
- Reikijem možemo čistiti i puniti kristale zadajući im razne programe i pojačavajući njihovo prirodno dejstvo,
- Reiki diže naš nivo vibracija i ojačava naše čakre, tijela i auru. I iznad svega reiki unapređuje naš duhovni rast i vodi nas do viših nivoa svjesnosti.

,,Živeći Reiki" vi postajete zdravija, uspješnija i plemenitija jedinka drage nam planete Zemlje, čak i ako bi samo slijedili pet načela Reikija:

1. Upravo danas budi zahvalan za sve što imaš,
2. Upravo danas budi radostan,
3. Poštuj roditelje, učitelje i starije,
4. Upravo danas radi pošteno,
5. Pokaži zahvalnost svim živim bićima.

Nema komentara:

Objavi komentar