nedjelja, 25. studenoga 2012.

MAYANSKI KALENDAR - 21.12.2012. - SMAK SVIJETA ILI NEŠTO DRUGO





21.12.2012. OZNAČAVA DOBA PROMJENE, ZAVRŠETAK CIKLUSA POVIJESTI I NOVI POČETAK, NOVO DOBA MIRA, HARMONIJE I JEDINSTVA! Mayanske strješine i plemena Južne Ameri
ke su se obratili javnosti sa molbom da se u medijima prestane datum 21.12.2012. povezivati sa negativnostima, katastrofama, manipuliranjem sa strahom. Na dan 21.12.2012. trebamo biti ispunjeni pozitivnim emocijama, ljubavi, mirom, hamronijom, osjećajima Jedinstva. Mira, Ljubav, Harmonije i poveznosti sa cjelokupnim stvaranjem. Potrebno je sinkroznizrati se sa cijelim procesom i povezati se sa planetom Zemljom ( meditacija DUGIN MOST 2012., naravno ako želite, nema prisile!)Čovječanstvo živi u povijesnom trenutku velike promjene. Mnogi se pitaju što će se dogoditi, mnogi se boje katastrofa, smaka svijeta. Starosjedilačke kulture promjenu vide kao nešto divno, razumljivo i kao dio evolutivnog procesa Univerzuma. Za zapadnu civilizaciju, s druge strane, ove promjene su razlog iznenađenja i straha,jer je zapadnjačka kultura orijentirana prema materijalnom, zaboravljajući na višedimenzionalost Života i Univerzuma. Mnoga znanja koja objašnjavju ovaj proces Evolucije su u zapadnjačkom svijetu izgubljena. Dio smo planete Zemlje, živimo unutar njezine svijesti. Planeta Zemlja se mijenja, proživljava svoju evoluciju isto kao cijela naša Galaksije, naš Solarni sustav. Najveće promjene se događaju unutar nas, u našim osjećajima, doživljajima, promjeni percepcije i shvaćanju svijeta.
Prema mayanskom kalendaru na zimski solsticij 21. 12. 2012. završavaju dva ciklusa njihovog Dugog Kalendara: završava Kozmički udah, proces materijalizacije koji je trajao 26000 godina i počinje Kozmički izdah, proces spiritualizacije, također završava Veliki ciklus od 13 baktuna, 5126 godina, koji je bio dominiran muškim principom i počinje novi Veliki ciklus dominiran ženskim principom, no kao i sve promjene i ove dolaze prvenstveno na nivou naše svijesti. 21. 12. 2012. je datum kada će se ravan Sunčevog sistema izjednačiti s ravni Mliječnog puta, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.
Godina 2012. dobivena je iz dugoga računa mayanskoga kalendara, koji vrlo precizno određuje ciklus od 1.872.000 dana, a počinje 13. kolovoza 3113. pr. Kr. (14. kolovoz. 3114. pr. Kr. po Julijanskom kalendaru) i završava toga sudbonosnoga dana 21. prosinca 2012.. Ovaj interval dana se uobičajeno zove „Veliki ciklus“. Ovo nije nasumično brojanje dana, budući da ono obuhvaća svu znanu povijest - što znači od početka prve dinastije u Egiptu i prvog grada Uruka u Iraku, koji datiraju od otprilike 3100. pr. Kr. do stanja ubrzane globalizacije, ratova, klimatskih promjena itd. Za Maye, 5125-godišnji ciklus – 1.872.000-dnevni ciklus koji završava 2012. Prema Mayanskom kalendaru, trenutačno se nalazimo između Petog i Šestog svijeta, u prostoru između svjetova, u kojem ljudi individualno i kolektivno doživljavaju velike promjene. Velika promjena, Apokalipsa o kojoj se govori u spisima Maya označena je kao ‘otkrivanje skrivenoga’. 21.12.2012. predstavljen je kao završna, ali i početna točka novog ciklusa 13 baktuna – označava doba promjene, a ne kraja postojanja.
Nalazimo se na samom kraju Velikog ciklusa, u Regeneraciji Zemlje. Promjene se već događaju. Dio smo velikog evolutivnog procesa Univerzuma. Svjetlost koju emitira Hunab Ku sinkronizira sva živa bića i omogućava da voljno pristupe unutarnjoj transformaciji koja će dovesti do novih stvarnosti. Nalazimo se u ključnom trenutku na

Nema komentara:

Objavi komentar