Ironično, korporativna i državna elita hrani se sigurnom, organskom hranom dok se mase, oni ljudi koje navodno trebaju štititi i čije bi interese trebali zastupati, truju skrivenim genetski modificiranim organizmima, pesticidima i opasnim zagađivačama.

Predsjednička obitelj SAD-a zahtijeva organsku hranu u svojoj kuhinji, a iza zatvorenih se vrata rukuju s biotehnološkom industrijom. Kineski se vrh hrani iz ekskluzivnog, organskog vrta, dok ostatak stanovništva troši GM hranu, steroidima zaraženo meso i mliječne proizvode pune melamina. Čak i zaposlenici Monsanta imaju nalog da u svojoj kantini ne poslužuju genetski modificiranu hranu. Pristup čistoj, ekološkoj i zdravoj hrani više nije pravo izbora stanovništva – već je postala politička borba u kojoj najveći gubitak ispašta prosječni građanin.
Dvoličnost Bijele Kuće
Dok prva dama Amerika  Michelle Obama prekopava travnjak Bijele kuće kako bi posadila organski vrt, njezin suprug stavlja GMO na dnevni red svoje administracije. “Znate, u našem smo se kućanstvu, tijekom prošle godine upravo  prebacili na organsku ishranu”, rekla je u intervjuu za New Yorker tijekom Baracka Obamine predsjedničke kampanje iz 2008. Organskim se proizvodima hrani podjednako Obamina obitelj i svi dostojanstvenici koji dolaze u posjet.
Naizgled je sve to u redu. Ali pogledajmo Obaminu listu predsjednički imenovanih pozicija s biotehnološkim vezama: glava USDA Roger Beachy, bivši direktor Monsanta, FDA car za sigurnost hrane Michael Taylor, jednokratni potpredsjednik za javnu politiku Monsanto-a, povjerenik USDA Tom Vilsack koji je stvorio Guverner-Biotehnologija Partnerstvo. Pod Obaminim okriljem, 10 novih GM usjeva je odobreno za ‘sigurnu potrošnju’.

Kineski čelnici imaju vlastite izvore hrane
Politička elita u Kini uživa u najsigurnijoj hrani – organskim proizvodima, travom-nahranjenom govedinom iz Mongolije, rižom bez pesticida, kemikalija ili genetski modificiranih organizama. Usporedite to sa zalihama hrane običnih građana koja je opterećena s pesticidima, kemikalijama i GMO.
Djeca se razbolijevaju i umiru od adaptiranih mliječnih proizvoda za bebe. Sljepoća i smrt su posljedica odraslih koji konzumiraju lažni alkohol. S druge, Kineski čelnici imaju vlastite zaštićene izvore hrane najviše kvalitete. U Pekingu, organska farma je okružena sa šest-stopa visokim šiljcima ograde dok sigurnosno osoblje čuva ulaz. Vrt proizvodi hranu samo za najviše dužnosnike. Beidaihe Sanitorium, primorsko utočište za umirovljenike partijskih kadrova, isključivo koristi specijalnu rižu koja je organski uzgojena i bez GMO.
A obično stanovništvo… Oni mogu kupiti mali preostali višak te riže za cijenu 15 puta veću od redovite riže. Svo to vrijeme vlada nastavlja odobravati GMO i štetne kemikalije za opću potrošnju.

GMO-free jela u Monsantu
Sjetite se obavijesti osoblja u Monsanto kantini gdje navode odluku “da se uklone, koliko je god moguće, GMO soja i kukuruz iz svih prehrambenih proizvoda koji se poslužuju u našem restoranu. Poduzeli smo gore navedene korake kako bi osigurali da se vi, kupac, možete osjećati sigurni u hrani koju poslužujemo.” Prema Tony Coombes-u, glasnogovorniku tvrtke “Da, to je istina, a to je zato što mi vjerujemo u izbor. “

Izvori ovog članka: